Asuntomessut Saloon – maanlaajuista julkisuutta ja uusia asukkaita

Salon kaupungin viime keväänä hyväksytyssä strategiassa linjattiin tulevien vuosien tavoitteet ja määriteltiin kärkihankkeet. Kymmenestä kärkihankkeesta kaksi on jo varmistunut. IoT Campus on päässyt hyvälle kasvu-uralle ja ekovoimalaitoksen rakennustyöt alkoivat tämän vuoden alussa. Muiden osalta työ jatkuu.

Vaikka alueen elinvoiman kehittämisessä on edetty, kaupungilla on edessä kuitenkin yksi suuri haaste. Kuinka kääntää jo vuosia laskenut asukasluku nousuun. Tehtävä ei ole helppo – mutta ei myöskään mahdoton.

Asukasluvun nostamiseksi tuskin löytyy yhtä ainoaa viisastenkiveä. Tästä huolimatta kannattaa muistaa, ettei peruutuspeiliin katsomalla voi edetä eikä jarruttamalla matka taitu. Tarvitaan yhteinen suunta ja päämäärä.

Salo tarvitsee yhteisen hankkeen, jonka mahdollisimman moni tuntee omakseen ja voi allekirjoittaa. Yhteinen päämäärä taas luo yhdessä tekemisen iloa ja sitä kautta positiivista julkisuutta. Ja sitä kaupunkimme tarvitsee. Mielestäni kaupungin pitäisi pikaisesti käynnistää yhdessä tarvittavien yhteistyökumppaneiden kanssa suunnitelmat asuntomessujen saamiseksi Saloon.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 alkaen usealla paikkakunnalla ja ne ovat olleet menestys.  Tapahtuman saamasta suosiosta kertoo hyvin se, että monet paikkakunnat ovat järjestäneet messut jo useaan kertaan. Tulevat seitsemän asuntomessua on jo varattu ja seuraava mahdollinen ajankohta olisi vuonna 2026. Siihen Salon tulee tarttua!

Messujen järjestelyihin tulee kuitenkin varata aikaa ja itse asuntomessualue kannattaa miettiä tarkkaan. Yksi asia on kuitenkin varmaa, hyviä alueita ei Salosta puutu. Meiltä löytyy niin merellistä ympäristöä kuin maaseudun rauhaa, eikä sovi myöskään unohtaa moottoritien tarjoamia mahdollisuuksia ja hyvää saavutettavuutta. Nopeat kulkuyhteydet yhdistettynä edulliseen ja toimivaan asuinympäristöön kiinnostaisi takuulla monia perheitä ympäri Suomea. 

Toki asuntomessuilla olisi myös laaja työllistävä vaikutus. Enkä tarkoita yksin rakennusalaa vaan laajemmin. Asuntomessut antaisivat elinkeinoelämälle piristysruiskeen, jonka kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät vuosiksi eteenpäin.

Asuntomessut antaisivat Salolle mitä parasta maanlaajuista julkisuutta, jolloin saisimme esitellä suurelle yleisölle kaupunkimme erinomaista sijaintia ja toimivia palveluja. Eikä myöskään sovi unohtaa yhtä tärkeää asiaa: asuntomessut toisivat takuulla uusia asukkaita kaupunkiin.

Nyt on aika saada asuntomessut Saloon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *